Cum să plătiți doar 7% impozit în Europa prin înființarea unei companii IT în Moldova

IT company formation in Moldova

Cum să plătiți doar 7% impozit în Europa prin înființarea unei companii IT în Moldova

Acest ghid detaliat oferă o privire aprofundată asupra stabilirii unei companii IT în Moldova, subliniind avantajele fiscale reduse ale țării, avantajele strategice prin Parcul de Inovație și Tehnologie din Moldova (MITP), și procesele simplificate pentru investitorii străini din SUA, Rusia, Germania și alte centre tehnologice globale.

Cuprins

 1. Înființarea unei companii IT în Moldova
 2. Procesul de formare a companiei
 3. Aplicarea la Parcul IT Moldova
 4. Deschiderea unui cont bancar în Moldova
 5. Beneficii fiscale în Moldova
 6. Avantajele strategice IT ale Moldovei
 7. Puncte de interes ale sectorului TIC din Moldova
 8. MITP în cifre
 9. Concluzie
 10. Contactați-ne

Înființarea unei companii IT în Moldova

Înființarea unei companii IT în Moldova devine o opțiune din ce în ce mai atractivă pentru investitorii globali datorită politicilor tehnologice progresive ale țării și stimulentelor fiscale semnificative. Moldova oferă un mediu prietenos afacerilor, concentrându-se pe stimularea creșterii în sectorul IT, făcându-l un loc principal pentru start-up-uri și companii stabilite care doresc să își extindă prezența în Europa.

Procesul de formare a companiei

Procesul de formare a companiei în Moldova pentru specialiștii IT este conceput să fie simplu și prietenos pentru investitori, în special pentru antreprenorii internaționali. Iată cum puteți începe:

 1. Alegeți structura afacerii dvs.: Moldova oferă diverse structuri de afaceri, cum ar fi Societăți cu Răspundere Limitată (SRL), Societăți pe Acțiuni sau forme mai simple, cum ar fi antreprenoriatul individual, în funcție de necesitățile și scala afacerii dvs.
 2. Înregistrați numele afacerii dvs.: Selectați un nume unic care să îndeplinească cerințele regulatorii ale Moldovei și să reflecte identitatea brandului dvs. Echipa noastră de la Incorpore vă poate asista în asigurarea numelui dvs. de afaceri în registrul comercial al Moldovei.
 3. Documentație legală și KYC: Respectarea regulamentelor Know Your Customer (KYC) și anti-spălare de bani este esențială. Va trebui să furnizați documentație detaliată pentru toți acționarii și directorii companiei.
 4. Notarizare și procură: Dacă vă configurați afacerea la distanță, va trebui să notarizați anumite documente și posibil să ne acordați procura pentru a acționa în numele dvs. în timpul procesului de înregistrare.
 5. Deschiderea unui cont bancar corporativ: Un pas cheie în configurarea afacerii dvs. este deschiderea unui cont bancar corporativ. Moldova oferă soluții bancare fiabile care răspund nevoilor afacerilor internaționale.
 6. Obținerea licențelor și permiselor necesare: În funcție de natura afacerii dvs. IT, pot fi necesare anumite licențe sau permise. Echipa noastră oferă suport complet în navigarea peisajului regulator.

Aplicarea la Parcul IT Moldova

Pentru a capitaliza pe stimulentele fiscale orientate către IT ale Moldovei după înființarea unei companii IT, afacerile trebuie să devină parte a Parcului IT Moldova. Noi asistăm companiile în pregătirea și depunerea aplicației lor, inclusiv scrisoarea necesară de intenție, pentru a se alătura acestei comunități tehnologice dinamice.

Deschiderea unui cont bancar în Moldova

Deschiderea unui cont bancar este un pas crucial în stabilirea afacerii dvs. în Moldova. Procesul implică:

 • Colectarea documentației: Colectați toate documentele necesare, inclusiv actele de constituire a companiei și documentele de identificare pentru toți principalii stakeholderi.
 • Verificările de conformitate: Completați un proces KYC amănunțit pentru a îndeplini standardele de conformitate ale băncilor moldovenești.
 • Alegerea băncii potrivite: Selectați o bancă care să se potrivească nevoilor afacerii dvs. Opțiunile includ bănci de top, cum ar fi Moldova-Agroindbank, Moldindconbank, Victoriabank și OTP Bank, cunoscute pentru serviciile lor robuste și suportul pentru clienții internaționali.
 • Configurarea contului dvs.: Cu asistența noastră, configurați contul bancar corporativ pentru a gestiona eficient operațiunile financiare în Moldova.

Beneficii fiscale în Moldova

Unul dintre motivele cele mai convingătoare pentru a înființa o companie IT în Moldova este mediul fiscal favorabil, evidențiind în mod proeminent o rată fixă de impozitare de 7% în cadrul MITP. Această rată consolidează mai multe taxe care altfel ar fi fost mai mari și mai complexe de gestionat, inclusiv:

 • Impozitul pe venitul corporativ
 • Impozitul pe venitul personal
 • Contribuțiile la securitatea socială
 • Contribuțiile pentru asigurările de sănătate
 • Diverse taxe locale
 • Taxe rutiere
 • Taxe imobiliare

Avantajele strategice IT ale Moldovei

Moldova este strategic poziționată pentru a oferi numeroase avantaje pentru afacerile IT, inclusiv o forță de muncă înalt calificată și multilingvă, infrastructură TIC de ultimă oră și legături culturale și economice strânse cu Uniunea Europeană.

Puncte de interes ale sectorului TIC din Moldova

Sectorul TIC din Moldova este robust și oferă un potențial semnificativ de creștere, susținut de o acoperire extinsă cu fibră și 4G, viteze de internet competitive și un accent puternic pe inovație digitală și soluții de guvernare electronică.

MITP în cifre

Parcul de Inovație și Tehnologie din Moldova a arătat o creștere impresionantă, indicativă pentru succesul său în promovarea unui mediu propice pentru companiile de tehnologie:

 • Peste 1690 de companii rezidente
 • Cifra de afaceri de peste 665 milioane EUR în 2023
 • Peste 21000 de angajați în companiile rezidente
 • Servicii exportate în 39 de țări la nivel mondial
 • Investiții majore din SUA, România, Germania, Rusia și Italia

Concluzie

Înființarea unei companii IT în Moldova oferă beneficii incomparabile, inclusiv avantaje fiscale semnificative, un ecosistem tehnologic dinamic și suport complet pentru afacerile internaționale. Fie că sunteți din America, Rusia sau orice alt hub tehnologic global, Moldova prezintă o oportunitate strategică pentru extinderea afacerii dvs. IT.

Dacă sunteți interesat să explorați oportunitățile IT în Moldova sau aveți nevoie de asistență în procesul de configurare, vă rugăm să ne contactați. Echipa noastră de la Incorpore este dedicată să ofere îndrumare expertă și servicii pentru a asigura prosperitatea companiei dvs. în peisajul tehnologic vibrant al Moldovei.


Share the Post:
1 Step 1
Schedule the consultation

* Required

keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder