🇲🇩 Înființarea unei Companii în Moldova 🇲🇩

Înregistrarea unei companii în Moldova

Înregistrarea unei companii în Moldova este o strategie pentru o creștere solidă a afacerii, nu doar o tactică pentru mutarea afacerii dvs. în afara țării.
Moldova oferă un sistem fiscal transparent concentrat pe profiturile impozabile. Prin planificarea atentă a structurii companiei dvs. și a selecției înțelepte a formei legale, puteți reduce semnificativ sarcina financiară.

0 %
Impozit pe Dividende
0 %
Taxă unică pentru companiile IT
0 %
Impozit unic pe venit pentru Specialiștii și Managerii IT
0 %
Impozit pe venitul corporativ pentru companiile non-IT

Cum funcționează?

Alegeți un nume pentru companie

Obținerea confirmării înregistrării companiei

Pregătirea documentelor

Deschiderea unui cont bancar în Moldova

Pregătirea și depunerea formularelor de înregistrare

Obținerea licenței potrivite pentru companie

Ce trebuie să știți despre Moldova înainte de înregistrarea unei companii în Moldova?

Limba oficială este româna, dar majoritatea oamenilor vorbesc fluient engleza și rusă
Moneda locală – Leul Moldovenesc (MDL)
Moldova operează sub un sistem de drept civil

Există un impozit pe venit personal și corporativ scăzut în Moldova de 12%, dar există și oportunități de reducere a sarcinilor financiare. Prin urmare, înainte de a înregistra o companie în Moldova, ar trebui să vă gândiți la aceste beneficii în avans.

Pentru a înregistra o companie în Moldova, veți avea nevoie de o adresă de înregistrare și de afaceri. Este necesară pentru comunicarea cu organele administrative, corespondența, băncile și alte părți interesate.

Ce tipuri de companii există în Republica Moldova?

— Societăți cu Răspundere Limitată (SRL) – Ideal pentru întreprinderi mici și mijlocii, este folosit pentru răspundere limitată. — Societăți pe Acțiuni (SA) – Potrivit pentru întreprinderi mai mari, oferă posibilitatea de a emite acțiuni. — Întreprindere Individuală – Perfectă pentru eforturi de afaceri individuale, structură simplă. — Parteneriat General – Colaborarea a două sau mai multe persoane care împart profiturile și responsabilitățile. — Parteneriat Limitat – Combinația dintre parteneri generali și parteneri cu răspundere limitată. — Filială, Sucursală sau Birou Reprezentativ – Acționează în același mod ca și Societatea cu Răspundere Limitată Puteți afla mai multe despre diferitele tipuri de companii din Moldova pe acest link.

Cum să alegi un nume pentru o companie în Moldova?

Numele companiei este crucial atunci când vine vorba de înființarea unei companii în Moldova, deoarece poate fi un factor de decizie în anumite cazuri. Pentru a alege numele potrivit al companiei, trebuie să iei în considerare cerințele statului.

În Moldova, numele în limba engleză nu sunt încă foarte utilizate, prin urmare, nu trebuie să fii creativ atunci când alegi un nume de companie. Dar ar trebui să iei în considerare faptul că trebuie făcută o verificare amănunțită înainte de trimiterea numelui companiei. Încearcă să eviți cuvinte precum „Moldova”, „Investiții”, „Consultanță”, „Finanțe” sau alte nume generice, deoarece nu vor fi acceptate și nu adaugă nicio diferențiere.

Puteți citi mai multe despre diferitele tipuri de companii din Moldova pe acest link.

Ce documente sunt necesare pentru înființarea unei companii în Moldova?

Pentru înființarea cu succes a unei companii în Moldova, următoarele documente sunt necesare pentru verificarea noastră și a băncii:

O copie scanată a pașaportului
O copie scanată a unei facturi de utilități emisă cu cel mult trei luni înainte de depunere
O copie scanată a unui extras de cont bancar emis cu cel mult trei luni înainte de depunere
Un mandat de reprezentare certificat de un notar și apostilat – poate fi realizat la orice Ambasadă a Republicii Moldova sau la orice notar din țara de rezidență

Cât timp durează înregistrarea unei companii în Moldova și deschiderea unui cont bancar?

Procesul de înregistrare a unei companii în Moldova cuprinde două etape:

Rezervarea și aprobarea numelui durează 1-4 ore de la momentul depunerii
Înregistrarea companiei în Moldova durează 1-2 zile lucrătoare de la momentul depunerii
Deschiderea contului bancar durează 5 până la 10 zile lucrătoare

Unde sunt stocate documentele mele?

Documentația pe care o partajați cu noi este stocată pe serverele noastre securizate din Elveția.

Folosim următoarele tehnologii pentru a ne asigura că conversația cu clienții noștri este stocată în cel mai sigur mod posibil:
Criptografie cu curbe eliptice de înaltă performanță (ECC Curve25519) pentru a securiza fișierele dumneavoastră
Standardul OpenPGP – ne bazăm pe standardul de criptare end-to-end OpenPGP, open-source și testat în luptă
Criptare de la un capăt la altul – folosim criptare de la un capăt la altul, client-side, de înaltă performanță, pentru fișierele mari prin împărțirea acestora în chunk-uri de 4 MB. Fiecare chunk este semnat cu un hash pentru a preveni eliminarea sau reordonarea.
Semnături digitale care este o parte esențială a menținerii securității fișierelor dumneavoastră este să știți dacă datele dumneavoastră au fost manipulate. Serverele noastre folosesc semnături criptografice pentru a verifica autenticitatea fișierelor și folderelor.

De ce să înregistrați o companie în Moldova?

Configurarea unei companii în Moldova are multiple beneficii, cum ar fi:

Impozitul redus pe profitul real, deși un motiv important, nu este singurul motiv pentru care antreprenorii sunt interesați să își înregistreze o companie în Moldova.

— Avantajul ca stat non-UE: Deoarece Moldova nu este membră a Uniunii Europene, companiile care operează aici nu sunt supuse anumitor reglementări ale UE. Acest lucru include neimplicarea în Standardul Comun de Raportare (CRS), oferind confidențialitate suplimentară și reducând birocrația pentru afaceri. Acest lucru poate fi în mod particular avantajos pentru companiile care pun accent pe confidențialitate și minimizarea constrângerilor legate de conformitate.

— Poziționarea geografică și economică strategică: Aflată la intersecția piețelor estice și occidentale, Moldova oferă acces strategic către ambele regiuni.

— Flexibilitatea lucrului la distanță și Viza IT: Înțelegem valoarea flexibilității în peisajul actual al tehnologiei informatice. Oferind opțiuni de lucru la distanță fără restricții teritoriale și un program de viză pentru IT pentru expatriați – extinzându-se până la 4 ani pentru managerii IT – Moldova este dedicată atragerii celor mai buni talente din întreaga lume.

Care este un alt beneficiu al înregistrării unei companii în Moldova: Fiscalitatea

Companiile de IT: Moldova oferă o rată scăzută de impozitare de 7% pentru afacerile din domeniul IT. Cu primul e-Park din Europa, Parcul de Inovație și Tehnologie din Moldova (MITP) oferă o comunitate în care companiile de IT prosperă, oferind o taxă unică de 7% pentru companii și angajații din domeniul IT.  
 Companii industriale: Companiile industriale înregistrate în Moldova beneficiază de o rată de impozitare de 6%.
◊ Impozitul pe venitul personal: Rata impozitului pe venitul personal este stabilită la 12%.
◊ Impozitul pe profit pentru SRL-uri: Companiile cu răspundere limitată sunt supuse unei rate de impozitare de 12% în Moldova. 

1 Step 1
Schedule the consultation

* Required

keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder