Deschiderea unui cont bancar în Moldova

Deschideți un cont bancar în Moldova. Caracteristici distinctive ale procedurii.

Când luați în considerare deschiderea unui cont bancar în Moldova și utilizarea serviciilor bancare după înființarea companiei în Moldova, este crucial să faceți o selecție atentă a băncii pentru a asigura condiții financiare favorabile. De obicei, antreprenorii care se angajează în afaceri cu parteneri din străinătate au nevoie de un cont bancar local și unul străin.

Conturile în băncile moldovenești oferă multiple beneficii titularilor lor, cum ar fi:

— Dobânzi competitive la depozite;
— Depozitare sigură a activelor;
— Protecția confidențialității datelor personale;
— Oportunități extinse de investiții în titluri de valoare, imobiliare și alte active profitabile.

Mai mult, conturile bancare moldovenești împuternicesc profesioniștii din domeniul afacerilor să efectueze tranzacții financiare internaționale și să desfășoare tranzacții comerciale cu clienții în mod fluent. Totuși, este important să exercitați o diligenta datorie în selecția băncii sau jurisdicției potrivite pentru deschiderea unui cont bancar, unde vă putem ajuta.

0
Bănci comerciale înregistrate în Moldova
0
Taxă lunară de început
0
Preț transfer Swift
0 %
Taxă Escrow

Workflow

Contactați-ne

Alegerea unei bănci

Pregătirea documentelor

Trecerea verificării

Obținerea accesului și detalii

Utilizarea contului bancar

Este posibilă deschiderea un cont bancar în Moldova la distanță?

Astăzi, antreprenorii au opțiunea de a deschide un cont bancar în Moldova fără a vizita țara, dar nu toate băncile oferă acest serviciu. Acest lucru se datorează faptului că băncile trebuie să verifice cu atenție clienții dacă observă orice discrepanțe în cerere. Deci, dacă doriți să deschideți la distanță un cont bancar în Moldova după înființarea companiei în Moldova, va trebui să treceți printr-un proces numit  due dilligence. În unele cazuri, băncile pot face acest lucru la distanță cu noi acționând în numele dumneavoastră cu o procura, dar alteori, s-ar putea să fie necesar să fiți prezent fizic pentru un interviu.

Due dilligence înseamnă colectarea și analizarea informațiilor pentru a decide dacă să colaborați sau nu cu un anumit client. Dacă banca consideră riscurile financiare, legale și alte riscuri ca fiind ridicate, vor solicita prezentarea documentației suplimentare la sediul băncii.

Dacă banca necesită prezența dumneavoastră pentru due dilligence, nu puteți deschide un cont bancar moldovenesc la distanță. Cu toate acestea, în toate cazurile, o evaluare preliminară poate fi făcută la distanță.

Ce documente sunt necesare pentru deschiderea unui cont bancar în Moldova?

În fiecare caz, deschiderea unui cont bancar corporativ în Moldova necesită depunerea unor documente specifice. Cerințele variază de la o bancă la alta, adăugând timp și provocări potențiale implicate în proces, cum ar fi necesitatea unor documente suplimentare.

Navigarea procesului de deschidere a unui cont bancar străin fără asistența furnizorilor de servicii experimentați poate fi complexă. Pentru a vă mări șansele de aprobare, va trebui să furnizați:

— Un set de documente corporative.
— Informații detaliate despre afacere, beneficiari și managerul contului, adaptate criteriilor fiecărei bănci.
— Verificarea identităților atât a beneficiarului cât și a managerului contului, dacă sunt persoane diferite.
— O prezentare generală succintă a operațiunilor companiei, inclusiv produsele sale, partenerii de afaceri, cifra de afaceri estimată a contului și multe altele.
— Dovezi ale adreselor de rezidență ale beneficiarului și managerului contului.

Dacă ați luat decizia de a deschide un cont bancar în Moldova, contactați experții noștri. Lista furnizată mai sus conturează doar cerințele fundamentale. Cu toate acestea, în anumite cazuri, pot fi necesare documente suplimentare pentru deschiderea conturilor bancare moldovenești. Prin urmare, este recomandabil să încredințați această procedură profesioniștilor. Altfel, riscați să întâmpinați respingerea, făcând deschiderea unui cont bancar moldovenesc inaccesibilă.

Ce tipuri de conturi bancare există în Moldova?

În funcție de obiectivele dumneavoastră pentru deschiderea unui cont bancar în Moldova, băncile vă pot oferi diverse opțiuni de conturi:

— Conturi curente: Acestea sunt esențiale pentru desfășurarea activităților comerciale, precum și pentru gestionarea cheltuielilor personale și a veniturilor.
— Conturi de carduri: Viitorii deținători de carduri de credit trebuie să deschidă astfel de conturi în străinătate, deoarece acestea sunt utilizate pentru a urmări tranzacțiile asociate cu cardul.
— Conturi de depozit: Destinate pentru stocarea fondurilor pe termen lung pentru a genera randamente substanțiale.
— Carduri de investiții private: Utilizate pentru a face investiții pe termen lung în titluri de valoare.
— Conturi de brokeraj: Necesare pentru companiile care oferă servicii de brokeraj pe piața de valori.

Ce bănci există în Moldova?

Moldova devine din ce în ce mai puternică economic, iar băncile sale sunt pregătite să ajute persoanele și afacerile cu cele mai bune servicii bancare din regiune. Există 11 bănci excelente din care puteți alege, indiferent dacă doriți să deschideți un cont personal sau de afaceri. Acest lucru este excelent pentru companiile de tehnologie și afacerile din zonele economice speciale.

Colaborăm îndeaproape de mai mulți ani cu următoarele bănci:

— Banca Comercială „MOLDOVA – AGROINDBANK” S.A. – Parteneriat cu HEIM Partners Limited, care include Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Horizon Capital și AB Invalda INVL.
— Banca Comercială „Moldindconbank” S.A.
— Banca Comercială „VICTORIABANK” S.A. – Parte din Grupul Banca Transilvania, un grup financiar lider în România.
OTP Bank S.A. – Parte din Grupul OTP, un jucător semnificativ în sectorul bancar din Europa Centrală și de Est.

Aceste instituții sunt ideale pentru oricine este interesat de deschiderea unui cont bancar în Moldova, oferind taxe competitive și servicii specializate pentru afaceri, în special în sectorul IT și Zonele Economice Libere.

Servicii exclusive oferite doar de noi - Suport cu contul bancar

Oferim îndrumare pentru gestionarea corectă a conturilor bancare și furnizăm instrucțiuni detaliate pentru optimizarea interacțiunilor cu băncile.

Asistăm în abordarea problemelor imediate, cum ar fi pregătirea documentației necesare pentru tranzacții și ajustarea limitelor.

Acționăm în numele clienților în negocieri cu băncile pentru a rezolva probleme de diferite nivele de complexitate.

De ce ar trebui cineva să aleagă Incorpore ca și consilier de încredere și furnizor de servicii?

Înainte de a trimite documentele la bancă, compania noastră vă va ajuta să:

— Completați toate formularele necesare;
— Comunicați cu managerii băncii;
— Corectați (dacă este necesar) și să trimiteți întreaga documentație pentru revizuirea preliminară de către bancă;
— Organizați o videoconferință cu managerul băncii și asistăm în răspunsul la toate întrebările.

În plus, echipa noastră are peste 20 de ani de experiență combinată în consultanță și va găsi soluția cea mai optimă pentru dumneavoastră și compania dumneavoastră dacă un cont bancar în Moldova nu vi se potrivește cerințelor.

Care sunt considerațiile atunci când Incorpore vă sfătuiește țara și banca pentru deschiderea unui cont bancar corporativ?

Când îndrumăm entități corporative nerezidente să selecteze țara și banca potrivită pentru deschiderea unui cont bancar corporativ, luăm în considerare diverse caracteristici cheie:

  1. Profilul Companiei: Analizăm industria de operare a companiei.
  2. Rezidență și Cetățenie: Evaluăm statutul de rezidență și cetățenie al UBO-urilor și ofițerilor companiei.
  3. Parteneriate: Evaluăm relațiile companiei cu furnizorii, clienții, partenerii și contractanții.

În fiecare caz, luăm în considerare meticulos:

Stabilitatea Sistemului Bancar: Prioritizăm țările cu sisteme bancare stabile și de încredere pentru a proteja fondurile clienților noștri.
Mediu Reglementar: Asigurăm transparență și reglementări favorabile, inclusiv legi clare privind taxarea și stabilitatea financiară.
Stabilitate Politică: Alegem țările cu medii politice stabile pentru a reduce riscurile.
Politici de Taxare: Evaluăm politicile fiscale pentru a optimiza obligațiile fiscale ale clienților noștri.
Confidențialitate Bancară: Evaluăm legile privind confidențialitatea bancară pentru a proteja informațiile financiare și pentru a respecta reglementările.
Accesibilitate și Conveniență: Luăm în considerare ușurința accesului la serviciile bancare, inclusiv facilitățile online și disponibilitatea filialelor.
Opțiuni de Monedă: Selectăm țările cu opțiuni valutare favorabile aliniate cu nevoile de afaceri ale clienților.
Rețeaua de Bănci Corespondente: Verificăm rețelele de bănci corespondente pentru tranzacții internaționale fluide.
— Cerințele pentru Deschiderea Contului: Înțelegem documentația și cerințele, inclusiv procedurile de rezidență și de datorie.
Mediu de Afaceri Favorabil: Consiliem țările cu medii de afaceri prietenoase pentru a stimula oportunitățile de creștere.

Ne adaptăm recomandările la nevoile unice ale fiecărui client, riscurile și variabilele, asigurând cea mai bună soluție pentru situația lor.

1 Step 1
Schedule the consultation

* Required

keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder