Reședința în Moldova

Reședința în Moldova pentru cetățenii UE și non-UE

Imagine o viață într-o națiune europeană fermecătoare, înconjurată de peisaje uluitoare, istorie bogată și o cultură caldă și primitoare. Moldova oferă aceste lucruri și multe altele, cu un cost surprinzător de scăzut al traiului și un mediu prietenos pentru afaceri.

Iată de ce Moldova ar putea fi alegerea perfectă pentru tine:

        ⇒ Stil de Viață Accesibil: Bucură-te de o calitate ridicată a vieții fără să-ți golești buzunarul. Moldova se mândrește cu unul dintre cele mai competitive costuri de trai din Europa.
        ⇒ Avantaje Fiscale: Un paradis pentru antreprenori, Moldova oferă rate fiscale atractive și înregistrare simplificată a afacerilor.
        ⇒ Înființare Ușoară a Afacerii: Uită de proceduri complicate. Înființarea unei afaceri în Moldova este surprinzător de simplă.
        ⇒ Calitate Excepțională: Moldova se mândrește cu servicii de înaltă calitate, de la îngrijirea sănătății la educație, asigurând o experiență confortabilă și îmbogățitoare.
        ⇒ Mozaic Cultural: Îmbibă-te într-o amestec vibrant de tradiții din Europa de Est.

0 %
Impozitul pe dividende
0 %
Impozit unic pentru companiile IT​
0 %
Impozit unic pentru companiile IT​
0 %
Impozitul pe veniturile din activități economice pentru companiile non-IT​

Cum funcționează?

Contactați-ne

Traversați fizic frontiera

Pregătiți toate documentele

Obțineți rezidența dvs. în Moldova

Ce este o rezidență fiscală în Moldova?

Un rezident fiscal în Moldova este în mod obișnuit definit ca o persoană fizică sau o entitate legală care este supusă impozitului în Moldova pe veniturile lor din întreaga lume.

Pentru persoanele fizice, rezidența fiscală este adesea determinată de prezența fizică și un permis de ședere — dacă cineva petrece mai mult de 183 de zile într-un an calendaristic în Moldova și are un permis de ședere în Moldova, în general este considerat rezident fiscal moldovean. În plus, persoanele cu domiciliul (locul unde locuiesc cu intenția de a rămâne) în Moldova pot fi, de asemenea, tratate ca rezidenți fiscali.

Când trebuie să-ți schimbi rezidența fiscală?

Unul ar putea lua în considerare mutarea rezidenței fiscale în Moldova dacă caută un loc cu rate mai scăzute de impozitare pe venitul personal în comparație cu țara sa actuală. Rata medie a impozitului pe venit în Europa este de aproximativ 30%, iar Moldova oferă condiții mai favorabile de 12% pentru toate profesiile cu excepția IT, pentru Profesioniștii IT și Managerii IT impozitul unic pe venit este de 7%.

Iată când ar putea fi o idee bună să-ți schimbi rezidența fiscală în Moldova:

— Impozite ridicate în țară: Dacă țara ta are impozite mari pe venit, ai putea economisi bani (aproximativ 18-20% din venit) mutându-ți rezidența fiscală în Moldova.
— Nu este nevoie să te muți: Nu trebuie neapărat să locuiești în Moldova cu normă întreagă pentru a beneficia de sistemul său fiscal.
Granturi Europene: Sunt disponibile diverse granturi europene acum care ar putea beneficia afacerea ta dacă ești rezident fiscal în Moldova.
Comunitate de Expatriați: Moldova are o comunitate în creștere a expaților, deci vei găsi o mulțime de oportunități și oameni cu gândire similară.
Oportunități de Afaceri: Cu o economie în plină dezvoltare, Moldova prezintă numeroase oportunități de afaceri și investiții.

Ține minte, schimbarea rezidenței fiscale poate fi complexă, iar fiecare situație este unică. Este important să ne contactezi pentru a înțelege toate implicatiile și pentru a te asigura că te conformezi cerințelor legale necesare înainte de a lua orice măsură.

Care sunt motivele pentru a obține o rezidență fiscală în Moldova?

Sistemul fiscal al Moldovei este foarte atractiv pentru expați și antreprenorii străini datorită ratelor de impozitare de 12% pentru venituri și companii, și o ofertă chiar mai avantajoasă de 7% pentru companiile IT, centrele de apeluri și firmele de resurse umane. În cazul Moldovei, rămâneți cu 18-20 de cenți pentru fiecare euro câștigat. Moldova nu este doar prietenoasă din punct de vedere fiscal; este primitoare pentru noile afaceri. Înregistrarea ușoară a companiilor în Moldova, vorbitori de limba engleză gata să colaboreze, și un guvern care susține afacerile fac ca deschiderea unui magazin aici să fie extrem de ușoară.

În plus, în Chișinău, puteți bucura de viața în oraș fără costuri ridicate, sau puteți găsi liniște și vederi impresionante la prețuri mici în mediul rural. Moldova are amestecul perfect pentru construirea afacerilor: oferte fiscale excelente (unul dintre cele mai scăzute impozite pe venit personal din Europa), o atmosferă prietenoasă pentru afaceri și costuri de trai care vă permit să visați mai mare. Gata să vă mutați, să vă deschideți un cont bancar sau să vă extindeți imperiul? Moldova vă așteaptă, contactați-ne.

Cum să devii rezident al Moldovei?

Moldova oferă diverse căi pentru obținerea rezidenței, adaptate diferitelor nevoi profesionale:

1) Viză pentru Parcul IT: Adaptată pentru cei din sectorul tehnologic, această viză este disponibilă dacă deveniți parte din Parcul IT Moldova, fie ca antreprenor care a înființat o companie în Parcul IT Moldova, specialist IT, manager sau freelancer care oferă servicii acceptate de Parcul IT Moldova. Va trebui să înființați o companie IT în Moldova, să fiți angajat de una sau să oferiți servicii IT independent. Este necesară o dovadă a implicării în activități legate de IT, resurse umane sau centre de apel.

2) Viză de Investiții: Această opțiune necesită un anumit nivel de investiții în Moldova. Trebuie să înființați o companie în Moldova pentru a deveni rezident moldovean sau pentru a cumpăra proprietăți în Moldova. Vine cu avantajul de a permite familiei dumneavoastră să obțină un permis de rezidență în Moldova folosind aceeași cerere.

3) Viză de Muncă: Dacă aveți un loc de muncă în Moldova, angajatorul dumneavoastră va gestiona de obicei procesul de imigrație, care poate implica colaborarea cu o firmă de avocatură precum a noastră pentru a vă pregăti documentele înainte de sosirea dumneavoastră.

Firma noastră oferă asistență cuprinzătoare pentru aceste procese, de la pregătirea cererii dumneavoastră la eliberarea unei invitații pentru relocare. Colaborăm, de asemenea, cu parteneri imobiliari pentru a vă ajuta să găsiți un spațiu de locuit potrivit și vă conectăm cu furnizori de servicii de concierge pentru o tranziție lină. Contactați-ne pentru ghidare în aceste opțiuni.

Care sunt pașii pentru a obține o rezidență în Moldova?

Pași pentru Obținerea Rezidenței Fiscale în Moldova:

1. Vă vom furniza o listă de documente de care aveți nevoie pentru verificarea identității ca parte a procesului nostru de analiză a datoriei.

2. Dacă vizați obținerea Vizei Parcului IT sau a Vizei de Investiții, vom crea un mandat de reprezentare pentru înființarea afacerii dumneavoastră în Moldova, fie că este vorba despre înființarea unei companii sau începerea ca antreprenor privat, precum și pentru deschiderea unui cont bancar local. Pentru investițiile imobiliare sau investițiile în startup-uri (un minim de 20.000 EUR pentru a îndeplini cerințele Vizei de Investiții), vom facilita discuțiile cu rețeaua noastră de parteneri.

3. Pregătim un mandat de reprezentare distinct pentru a acționa în numele dumneavoastră la birourile fiscale și de imigrare ale Moldovei.

4. Veți trimite documentele necesare internațional către noi. Odată ce le primim, ne vom ocupa de traducerea acestora în limba română.

5. Cu ajutorul nostru, veți înregistra afacerea și veți deschide un cont bancar.

6. Vă ghidăm prin aplicația pentru permisul de rezidență. Va trebui să vizitați Moldova pentru acest pas pentru a finaliza formalitățile.

7. În cele din urmă, vom finaliza cererea dumneavoastră pentru rezidența fiscală.

Abordarea noastră asigură conformitatea cu reglementările moldovene și un proces simplificat pentru obținerea rezidenței fiscale. Pentru îndrumare personalizată, contactați-ne.

1 Step 1
Schedule the consultation

* Required

keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder